Veelgestelde vragen

Heb je vragen aan een van ons?
Neem dan gerust contact op met ons via:
020 – 6434619 info@orthoamstelveen.nl

 • De behandeling
 • Kan ik met een beugel normaal functioneren en sporten?

  Ja dat kan zeker. Wij adviseren wel om de blokbeugel (activator) uit te doen met sporten.

 • Is er een verwijzing van de tandarts nodig?

  Nee, je kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht.

 • Is een beugel slecht voor het gebit?

  De beugel is niet slecht voor je gebit. Wel is het lastiger om je gebit goed schoon te houden en moet je dus extra aandacht geven aan je mondhygiëne. In onze praktijk werken mondhygiënisten die je daarop wijzen en je advies kunnen geven.

 • Kan ik met een beugel alles eten en drinken?

  Wij raden af om harde dingen, denk aan stokbrood, appels en spareribs, te eten of af te bijten. De slotjes (brackets) van de vaste beugel kunnen dan losraken. Ook is het onverstandig kleverige snoepjes zoals kauwgom en winegums te eten. Bovendien zal je frisdranken en zure dranken tijdens de behandeling even moeten laten staan; deze tasten je glazuur aan en maken het moeilijker om je gebit met beugel schoon te houden.

 • Mag de slotjesbeugel gepoetst worden met een elektrische tandenborstel?

  Ja, dit kan geen kwaad en is juist goed voor de mondhygiëne!

 • Moet ik als ik een beugel heb nog naar de tandarts voor halfjaarlijkse controle?

  Ja, wij doen alleen de controles voor de beugel. Mochten wij tijdens de behandeling toch iets verdachts zien laten we dit aan jou en aan de tandarts weten zodat de tandarts het kan beoordelen.

 • Doet het plaatsen van een slotjesbeugel pijn?

  Nee, het plaatsen van de beugel doet geen pijn. Je gebit kan wel wat gevoelig zijn in de eerste 3 tot 5 dagen na het plaatsen. Wij raden je aan paracetamol te nemen als je een onprettig druk voelt op de tanden.

 • Wat moet ik doen als er iets aan de hand is met mijn beugel?

  Neem contact met ons op. Wij plannen een afspraak in om het probleem te verhelpen. Je kunt in sommige gevallen een aantal dingen zelf doen. Als er een draadje of slotje uitsteekt en in je wang prikt, kun je het afdekken met was of suikervrije kauwgom. Uitstekende draadjes kun je ook zelf afknippen met een nagelschaartje. Is je spalkje losgeraakt? Maak dan ook een afspraak en wacht hier niet te lang mee, anders kunnen de tanden weer in een ongewenste positie verschuiven. Bewaar je spalkje en neem hem mee naar de behandeling. Draag je nachtbeugel consequent in de tussentijd.

 • Wat moet ik doen als er iets met de beugel is wanneer de praktijk gesloten is?

  Neem contact op met de Tandarts Spoedpraktijk. Deze praktijk is centraal gevestigd in het OLVG aan het Oosterpark 9 te Amsterdam en goed bereikbaar met zowel fiets, openbaar vervoer (tram 7 of bus 37) en auto (5 minuten van de Ring – een parkeergarage is aanwezig).

  Adres: Oosterpark 9, 1091 AC Amsterdam

  Telefoon: 0900-8602 of 020-7401221

 • Waar kan ik terecht met vragen over de facturen?

  De facturatie verloopt via Netpoint factoring. Als je vragen hebt over de factuur kun je contact opnemen via uwdeclaraties.nl of op werkdagen tussen 09:30 en 12:00 uur en tussen 13:30 en 16:30 uur bellen naar 0900-687 64 68.

Mocht je nog andere vragen hebben kun je ons altijd mailen op info@orthoamstelveen.nl of bellen op het nummer 020-643 46 19

Lees ook over

werkwijze
Onze werkwijze
behandelzaal
Over de praktijk
behandelkamer
De behandelingen

Overweeg je om met een beugelbehandeling te starten of heeft je tandarts je naar een orthodontist doorverwezen?

Neem dan contact met ons op via
020 – 6434619 of info@orthoamstelveen.nl

Schrijf u in als nieuwe patient

Afspraak checken?

Orthodontie Amstelveen

is aangesloten bij