Wanneer een beugel?

Die vraag hangt af van de stand van de tanden en de kaken. Het kan zijn dat ze dat het gebit zo scheef staat dat kauwen of praten moeilijk wordt of dat het de rest van het gebit beschadigd; bij zogenaamde functionele problemen is een beugel vaak noodzakelijk.

Heb je vragen aan een van ons?
Neem dan gerust contact op met ons via:
020 – 6434619 info@orthoamstelveen.nl

Deskundig advies

Soms zie je niet met het blote oog dat er een beugel nodig is, bijvoorbeeld als er tanden nog niet zijn doorgekomen. In zo’n geval kan het verstandig zijn een behandeling te starten zodat er in de toekomst geen problemen ontstaan. De orthodontist is geleerd om zulke gevallen te herkennen en zal altijd eerlijk en betrouwbaar advies geven. American Association of Orthodontics (AAO) adviseert een eerste consult voor kinderen van 7 jaar, zodat eventuele problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Je kunt op elke leeftijd met een beugel beginnen! Volwassenen ervaren vaak een hoge drempel om een beugelbehandeling te starten, want het idee van een zichtbare vaste beugel schrikt af. Gelukkig zijn hier steeds meer mogelijkheden voor. Zo werken wij met Invisalign behandelingen: transparante, uitneembare beugels, speciaal gefit voor jouw gebit.

Voorbeelden

Diepe beet

De voortanden van de bovenkaak staan te ver over die van de onderkaak. Hierdoor kunnen de ondertanden in het gehemelte snijden of slijtage veroorzaken van de boventanden.

Overbeet

Bij een overbeet of overbite is de afstand tussen de boven- en ondertanden te groot.

Onderbeet

Een afwijking waarbij de onderste tanden sterk uitsteken ten opzichte van de bovenste tanden, meestal veroorzaakt door een te grote onderkaak of een te kleine bovenkaak.

Kruisbeet

De tanden en kiezen passen niet goed op elkaar: de tanden van het bovengebit horen net iets over de tanden van het ondergebit te zitten.

Open beet

De tanden van de boven- en onderkaak raken elkaar niet aan. Bij de voortanden is er een gat waar je zo de mond in kunt kijken.

Crowding

Er is te weinig ruimte voor de tanden en kiezen in de kaak en zo komen de tanden scheef te staan.

Lees ook over

werkwijze
Onze werkwijze
behandelzaal
Over de praktijk
behandelkamer
De behandelingen

Benieuwd naar advies voor jouw gebit?
Plan een eerste consult.

Bel of mail en dan maken we een afspraak voor je.
020 – 6434619  info@orthoamstelveen.nl

Schrijf je in als nieuwe patient

Afspraak checken?

Orthodontie Amstelveen

is aangesloten bij