Onze werkwijze

Tot de start van jouw beugelbehandeling zijn er vijf stappen:

1: Inschrijven als nieuwe patiënt
2: Eerste consult
3: Uitgebreid onderzoek
4: Bespreken behandelplan
5: Start behandeling

 

In onze praktijk wordt gewerkt met taakdelegatie. Dat betekent dat onze assistenten taken zelfstandig uitvoeren waarvoor zij intern- en extern opgeleid zijn en daarna bekwaam en bevoegd verklaard. De assistenten werken in opdracht van de orthodontist, waarbij de orthodontist altijd eindverantwoordelijk blijft voor alle uitgevoerde handelingen.

Heb je vragen aan een van ons?
Neem dan gerust contact met ons op via:
020 – 6434619 info@orthoamstelveen.nl

Het behandelplan

 1. Inschrijven als nieuwe patiënt

  Inschrijven kan via deze website, of door te bellen naar 020 – 643 46 19.
  Wij plannen dan direct een afspraak met je in voor een eerste kennismakingsgesprek.

  Schrijf je hier in

 2. Eerste consult

  Tijdens het eerste consult bespreken we jouw wensen en geven we je advies. Samen met de orthodontist wordt besproken wanneer de behandeling van start kan gaan.

 3. Uitgebreid onderzoek

  Tijd om jouw gegevens te verzamelen! We maken röntgenfoto’s, lichtfoto’s van het gezicht en het gebit, en een 3D-scan van je gebit. Op basis van deze informatie kan de orthodontist een behandelplan gaan maken.

 4. Bespreken behandelplan

  Wat voor soort behandeling de orthodontist je adviseert, de duur van de behandeling en de kosten hiervan worden besproken tijdens de afspraak na onderzoek. Wanneer je akkoord gaat met het behandelplan kunnen de eerste afspraken worden ingepland en kan de behandeling echt gaan beginnen.

 5. Start behandeling

  Wij zijn klaar om samen met jou te werken aan een prachtige glimlach! Wanneer de behandeling van start is gegaan, zien we je regelmatig terug voor een controle, zodat wij stap voor stap kunnen werken richting het beoogde resultaat.

 • Inschrijven als nieuwe cliënt

  U kunt zich bij ons inschrijven hier op de website of u kunt ons bellen op 020-6434619. Wij plannen dan een afspraak voor u in voor het eerste consult.

 • Eerste consult

  Tijdens het eerste consult worden u wensen besproken. Er wordt naar het gebit gekeken. Vervolgens zal de orthodontist aangeven of u behandeld kunt worden en of het al een goed moment is om te starten.

 • Uitgebreid onderzoek

  Bij het uitgebreid onderzoek worden er gegevens verzameld. We maken röntgenfoto’s, lichtfoto’s van het gezicht en het gebit en een 3D-scan van uw gebit. Aan de hand van deze gegevens kan de orthodontist een behandelplan maken.

 • Bespreken behandelplan

  Tijdens deze afspraak wordt het behandelplan besproken. Wat voor beugel de orthodontist adviseert, de duur van de behandeling en de kosten. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan, kunnen er afspraken worden ingepland kunnen er afspraken worden ingepland voor de beugelbehandeling.

 • Start behandeling

  We starten met de beugelbehandeling. Tijdens de behandeling heeft u regelmatig controle afspraken zodat wij uw beugel kunnen aanpassen.

Lees ook over

werkwijze
Onze werkwijze
behandelzaal
Over de praktijk
behandelkamer
De behandelingen

Overweeg je om met een beugelbehandeling te starten of heeft jouw tandarts je naar een orthodontist doorverwezen?

Neem dan contact met ons op via
020 – 6434619 of info@orthoamstelveen.nl

Schrijf je in als nieuwe patient

Afspraak checken?

Orthodontie Amstelveen

is aangesloten bij